Daase

Opinie, expressie, informatie

Lijstje met dingen die mij storen

  • Dat in alle mooie bossen de laatste tijd speciale mountainbike-paden worden aangelegd waardoor de dieren en de wandelaars inmiddels niet eens meer rustig in het bos kunnen verblijven, veel kleinere dieren zelfs regelmatig aangereden worden, en waarvoor men ook nog bomen en struiken kapt. Bovendien vindt ik het vreemd om paden in het bos aan te leggen en vervolgens te bepalen dat ze alleen gebruikt mogen worden door mensen die daarvoor betalen. Tolwegen in de natuur?
  • Dat het tegenwoordig gemeengoed is om de geëxtrapoleerde gegevens uit een statistisch onderzoek als feit te presenteren en daar zelfs politiek en wetenschappelijk beleid op te baseren.
  • Dat iedere nieuwe serie auto’s die uitgebracht wordt nog fellere lampen heeft dan de vorige, en dat veel automobilisten hun koplampen dan ook nog eens te hoog afstellen.
  • Ver-engelst en made-up-on-the-spot “vakjargon” dat vooral in de marketingindustrie overal de kop opsteekt en dan af en toe zelfs nog inburgert ook. Alsof alles beter klinkt als je er een nieuwe term voor verzint die klinkt alsof het wel eens een engels woord zou kunnen zijn…
  • To be continued…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *